23 Ocak 2011 Pazar

Kısa Kısa 2


- Beşiktaş'ın yeni forması değişik duruyor. İlk görüntüsü fena değil. Futbolcular üzerinde de fena durmuyor gibi ama gene de alışmak lazım.

- Beşiktaş'ın özellikle ilk yarıda ve ilk yarım saattaki oyunu mest ediciydi. Oyunu sürekli ileriye yıkması, bunu başarması ve rakip yarı sahada oynanması benim gibi bir çok Beşiktaşlıyı mest etti. Rakip her ne kadar Buca olsa da gene de başlangıç çok güzel oldu. Yalnız Toraman'ın bir an önce formunu toparlaması lazım. Ersan'a da maşallah bu arada.

- Yeni Portekizliler de İnönü ile tanışmış oldu. Maçtan sonra yorumlarından da belli ki etki altına girmişler. Bu sene gelen yıldız dediğimiz futbolcuların takımı sahiplenmesi güzel. Hele Guti tam da kırk yıllık Beşiktaşlı gibi. Gene attı ve formayı ve armayı öptü. Bu görüntü bile milyonlar değerinde ve ilerisi için büyük artı.

- Beşiktaş Cola Turka'da da işler iyi gidiyor gibi. Chatman her yönü ile (15 sayı 9 rib. 12 asist), Ogilvy hücumsal olarak, Mustafa Abi de savunma yönü ile olayı bitirdi. 3/20 üçlük isabetine karşın galip olmak ve 82 atmak ta ayrı güzel.

- Fenerbahçe ikinci yarının ilk haftasında daha şimdiden ilk yarıdaki galibiyet sayısına ulaştı.

- Trabzon biraz atamayana atarlar maçında kendi kiralık oyuncusu tarafından gol yiyerek resmen kendi silahıyla vurulmuş oldu. Tamam penaltısı verilmedi ama o kadar golden birini atsalar sıkıntı kalmayacaktı. Puan kayıpları da başlamış oldu.

- Bursaspor'da puan kaybı yapanlara katıldı. Kenny Miller da ilk maçına çıkmış oldu. Pek takip etmedim ama Nunez gidici mi acaba?

- Galatasaray'da yeni stadında ilk maçına çıktı. Öncelikle hayırlı olsun. Benim tahminimden daha kalabalık bir görüntü vardı. Ama tam dolu hali ile hepten güzel bir ortam oluşacak besbelli.

- Cem Yılmaz'ın reklamda da dediği gibi "Mekan oynatıyor abi". Servet kendi başlattığı atakta Sabri'nin ara pasında Barış Özbek'in ortaında golünü attı. Böylecede adını tarihin dönüm noktalarından birine yazdırdı. Böyle öneml bir golün futbolun güzellikleri adına başka bir futbolcu tarafından atılmasını tercih ederdim. Mesela geçmişe dönersek İnönü Stadyum'unun açılışında ilk golü Süleyman Seba'nın atması gibi.


- Sivas'tan da Kamil Grosicki'yi çok beğendim bir maçlık izlediğim ile. Fenerbahçe'li Stoch'tan daha iyi gibi duruyor. Ama dediğim gibi sadece bir maçlık bir görüntü anlık parlama da olabilir.

- Barcelona gene dolu dizgin gidiyorlar. Özellikle 3. gollerini çok beğendim.

- Fenerbahçe Ülker hafta içi Olimpiyakos'u devirdikten sonra yapıları itibarı ile çok beğendiğim ve ligin kuvvetli ekiplerinden Banvit'i fazla zorlanmadan yendiler. Bu sene bence açık ara favori olduklarını bir daha gösterdiler.

- Hava durumuna göre son güzel haftasonu olabilirmiş. Kar yağmayacak ise soğumasın ama...

Kısa Kısa Serisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder