14 Ekim 2009 Çarşamba

Esaretin Bedeli


Kısaca karısını öldürmekle suçlanan ve Shawshank hapishanesine gönderilen Andy Dufresne'nin (Tim Robbins) dostu Red'le(Morgan Freeman) planlarını, düşüncelerini, dosluklarını ve hapishaneden kaçışını anlatan film. Klasik olarak bir hapishaneden kaçış öyküsünün dşında kalan ve de şimdiden klasikler arasında yerini alan bir flim.
Ama içersinde hayalleri olan bir insanın asla umudunu kaybetmemesi gerektiğini bazı engeller olsa bunun insanın düşüncelerin ve de hayallerine ket vurmaması gerektiğini, insanın bir amacı olduğu müddetçe gerçekten şartlar ne olursa olsun insanca yaşayabileceğini anlatıyor.
Franak Darabont tarafından Stephen King’in eserinden uyarlanarak 1994 yılında çevrilmiş bu flim sinemaseverler tarafından başyapıtlar arasında kabul ediliyor. 7 dalda Oscar adayı olan bu flim aynı yıl aday olan “Forrest Gump” ve “Pulp Fiction” gibi diğer kaliteli flimler yüzünden belki de çokca hakettiği heykelcikleri alamamıştır.
Morgan Freeman ve Tim Robbins’ın harika oyunculuğuun yanısıra sağlam kurgusu ve senaryosu ile kesinlikle izlenilmesi gereken bir flim. Herkesin istediği bir sonla bitmesine rağmen herkesin beğenisi kazanan bir flim. Sadece belli bir grup tarafından değil hemen hemen her kesimden insanın beğenisini kazanmıştır. IMDB listesinde en iyi 250 flim arasında üst sıralarda yer alması da bunun bir kanıtı olsa gerek. Eğer bir flim koleksiyonunuz içerisinde mutlaka bulunması gereken bir flim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder