7 Ekim 2011 Cuma

Yeşillikler İçinde Köfte Keyfi - Üstünel Köftecisi

Yeşillikler içinde köfte keyfi tanımını açmak lazım öncelikle. Öncelikle bildiğim kadarı ile Üstünel Köftecisi bu işin öncülerinden. Sonrasında bu içerik tutunca güzel olan mutlaka taklit edilir misali her yerde mantar gibi benzerleri açıldı tabii. Taklitler aslını yaşatır deyimine uygun olarak ta hizmetini aynı kalitede götüren burası oldu tabii. Yeşillikler içindeden kasıt aslında yeşil ortamdan ziyade yapılan yemek sunumu tabii. Kısaca öncelikle sofraya/masaya kısaca ortaya türlü türlü yeşilliklerin servisi ve devamında köftelerin ekmek üzerinde getirilmesi, elle veya ekmek içinde yenilmesi olarak kabaca tanımlayabiliriz. Öncelikle belirtmek isterim ki bu şekilde servis edilmesi ile hem göze hem de hemen sonrasında mideye hitap eden güzel bir sunum.
Burası oldukça kalabalık bir yer. Biz ailecek bir pazar günü akşama doğru gitmiştik. Yer ayırtmamız sayesinde yer bulabildik. Yoksa ayakta sıra beklemek durumunda kalabilirdik. Gidecekseniz aklınızın kıyısında köşesinde bulunsun. Benzer birçok yer karşımıza çıkagelen yeşilliklerin temiz veya taze olmama sorunu burada yok. Hepsi temiz, taze ve tatları da güzel. Yeşilliği de iyi seçiyorlar bu kesin. Burada yalnız sadece parmak köfte bulunuyor. Köfteleri bildiğim kadarı ile kendileri hazırlıyor ve hazır köfte kullandıkları için sıradan lezzetin üstünde bir lezzeti var. İçleri iyi pişmiş ve tadı gayet yerinde. Servis edilirken üzerine serptikleri kimyon tadın yanı sıra görselliği de artıyor. Biz dış tarafta oturmuştuk. Buradaki tabureler biraz ufak oturum alanı olarak. Bu açıdan belki bir rahatsızlık duyanlar olabilir. Bu da aklınızda bulunsun. Yalnızca burada gördüğüm özel bir güzelliği de var. Artık adettendir hemen her yerde yemek sonrası elinizi silmek için ıslak mendil veya kolonyalı mendil verilir. Burada ekstradan Eyüp Sabri Tuncer imzalı her müşteriye ayrı ayrı verdikleri beşli kolonyalı mendil kutusu veriyorlar. Güzel ve hoş bir detay.
Üstünel Köftecisi Kazım Karabekir Caddesi üzerinde sayılır. Ana caddeye yakın. Keçiören'e giderken Aski'yi geçince hemen ikinci sağda.

Lezzet Dünyası

Çeşnicibaşı
Yeşillikler İçinde Köfte Keyfi – Üstünel Köftecisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder