27 Temmuz 2010 Salı

Yol Üstünde Güzel Bir Lezzet Durağı - Hasan Zahir Et Lokantası

Bir arkadaşın düğünü sebebi ile Ankara'dan Samsun'a olan yolculuğumuz esnasında acaba nerede dursak nerede bir şeyler yesek diye düşünürken GPS cihazında en yakın yer olarak gösterdiği bir durak noktası idi Hasan Zahir Et Lokantası. Öylesine ve hiçbir fikrimiz yokken durup bir bakalım ona göre molamızı burada veririz ya da ileride bir yere bakarız diyerek durduk. İlk gözümüze çarpan mekanın bulunduğu ortam oldu. Yeşil içinde çam ağaçları ile çevrili güzel ve insanın kendisine hayran bırakan güzel bir atmosferi var. Zaten sıcakta yapılan yolculuğun arasında böyle serin ve açık havada yapılan bir mola gibisi yoktur.

Gelelim tattığımız lezzete. Biz 5 kişi mola verdik orada ve tercihimiz kuzu pirzola oldu. Yanına salata ve içecek olarak ayran istedik. Ayrıca küçük çömlekte birde yoğurt. Öncelikle yoğurt ve ayrandan başlayalım.
Yoğurt köy yoğurdu ve zaten görevlinin tavsiye ettiği bir lezzet. Çömlekte sunulması ve hazırlanmış olması da ayrı lezzet katmış. Ayranlarda ise genelde köy ayranlarında bulunan hafif ekşimsi bir tat var. Benim sevdiğim bir tat ama herkes sevmeyebilir tabii.Etlere ise iyi pişmiş ama yumuşaklığını da kaybetmemiş. Kuru değil ve yiyimi kolay ve lezzeti yerinde. Yalnız 1 kilo bize yetmedi. Pişirirken kaybı fazla oldu sanırım. Biz ikinci kez sipariş verdik.
Salata ise gerek tazeliği gerekse benim salatalarda aradığım en temel özelliklerden biri olan yağı ile hem yerinde hem tadında. Bu açıdan alınabilir. Tatlılarının nasıl olduğuna bakamadık ama sütlaç gayet başarılı gözüküyordu. Artık kısmetse bir daha ki sefere tadarız.Hasan Zahir Et Lokantası yolunuz o mevkiden geçerken uğrayabileceğiniz ve âlâ diyebileceğimiz güzel bir mekan. Yol tarifi ise aslında gayet kolay. Çorum'dan Samsun giderken 7. km'de. Giderken sağda.
Tel : 0 364 227 34 54-55

Lezzet Dünyası

Çeşnicibaşı
Hasan Zahir Et Lokantası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder