28 Haziran 2011 Salı

Konyalı Hacı Usta'da Pide Keyfi

Konya denince akla gelen ilk şey Büyük İslam Düşünürü Mevlana olsa da, olaya yemek açısından yaklaştığımız da Konya Fırın Kebabı ve Etli Ekmek gelir. Öğlen yemek arasında hem karnımızı doyurmak hem de etli ekmek ve diğer çeşitlerini denemek için Konyalı Hacı Usta'ya gidiyoruz. Konyalı Hacı Usta'nın Ankara'da 5 şubesi var. Biz arkadaşımla beraber Balgat şubesine uğradık.


Başlangıç olarak önümüze ezme, turşu ve salata üçlüsü geliyor. Pidelerimiz gelene kadar idare edeceğiz artık. Turşu hafiften mevsiminin geçtiği havasında duruyor. Ama lezzet olarak güzel. Ezme içinse standart bir ezme lezzeti diyebilirim. Salata için diyebileceklerim ise malzemeler taze ve güzel.

Gelelim asıl geliş konumuza... Biz iki kişi, ortaya birer adet Etli Ekmek, Bıçak Arası ve Börek söyledik. Klasik uzun bir tahta üzerinde servis edildi. Görüntü gerçekten güzel. Bilmeyenler için Etli Ekmek bir nevi kıymalı pide muadili. Bıçak Arası ise kuşbaşı etin bıçaklar ile küçültülerek iyice ufaltıp pide üstüne konulması. Börek ise peynirli pide muadili diyebiliriz. Tabii bunlar en yakın lezzetler açısından yapılan değerlendirmeler. Yoksa börekte ki peynir sıradan bir peynir değil. Biraz daha ekşimsi gibi. Benim sevdiğim bir lezzet oldu. Pidelerin üçünün de hamuru gayet ince ve çıtır çıtır. Yedikten sonra mideye ağırlık yapmıyor. Lezzeti ve tadı gayet yerinde. Malzemeler yeterli ve de gözü de doyurucu.


Son olarak ta tatlı. Tercihimiz künefeden yana idi. Tadımlık ta olsa yemek istedik iki kişi bir parça künefeyi afiyetle götürdük. Künefe güneye ait bir lezzettir, Konya ile ne alakası var diyebilirsiniz. Ama lezzet olarak birçok yerde yediğiniz künefeden kat kat güzel. Ben denedim gayet memnun kaldım. Sizlere de tavsiye ederim.

Konyalı Hacı Usta'ya iletişim için linki kullanabilirsiniz. Ayrıca burada birçok yemek fişinin/kartının geçmesi de ayrı bir avantaj. Güzel bir alternatif. Fiyatları da gayet makul. Afiyet olsun.


Lezzet Dünyası

Çeşnicibaşı
Konyalı Hacı Usta’da Pide Keyfi

22 Haziran 2011 Çarşamba

Yeteeeerrr.....

Geçen sene yıldız futbolcu transferleri ve Allen Iverson'ın gelişi neticesinde sizin başkan çoştu taraftar olarak artık affetmişsinizdir diyenlere, daha çok günahı var affedilmesi gereken derken, günahları daha da arttırma yolunu seçmiş gibi duruyor Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu. Geçen sene Türk basketbolunun en adam gibi adamlarında biri ve o zaman ki kaptanımız Haluk Yıldırım, Adem Ören ve alt yapımızdan çıkan Kerem Özkan'a yapılanların aynısı belki de bir fazlası veya biraz farklısı bu sene Bekir Yarangüme, Cüneyt Erden, ve Serhat Çetin üçlüsüne yapılıyor.

Geçen sene yapılmış olan kontratların ne kadar doğru ya da yanlış olduğu ayrı mesele. Ama sen altında imzan olan bir sözleşmenin şartlarını değiştirmiyorlar diye çalışanlarına bu şekilde davranamazsın. Hukuksal olarak Mobbing kapsamına girer mi? Bilemiyorum bu sorunun cevabını ama en azından ben bir Beşiktaşlı olarak yapılanları yakıştıramadım.

Her açıklamasında Beşiktaşlılık Duruşu'ndan bahsedenlerin herhangi bir duruş gösteremedikleri gibi Beşiktaş'a karşı mevcut olan tüm saygınlığı ve sempatiyi giderek azaltmaları ve neredeyse yok etmeleri ise ayrı bir konu.

Not : Resim salsabasketten alınmıştır.