31 Mayıs 2011 Salı

Batman Begins



Yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı, senaryosunu da Bob Kane ve David S. Goyer'ın yazdığı bir süper kahramanın nasıl o hale geldiğini anlatan gerek hikayesi gerek sinematografisi gerekse müzikleri ile oldukça başarılı bir film. Batman olarak Christian Bale'i gördüğümüz bu filmde oyuncu kadrosu da olukça kuvvetli. Michael Caine, Liam Neeson, Ken Watanabe, Gary Oldman, Kate Holmes ve tabii ki Morgan Freeman isimleri zaten kadronun derinliğini belli ediyor.
Süper kahramanlarla ilgili genelde hep atlanan bir dönem vardır. İlk aksiyona giriş ve acemilik dönemi. Bu filmde ise Batman'in acemilik dönemi gözler önüne seriliyor. Hangi aşamalardan geçtiğini nasıl bir ruhsal ve fiziksel gelişim ve değişim gösterdiğini anlatan ve tamamı ile yeni bir Batman serisi başlatan bu film ile Tim Burton'ın çektiği Batman serisinden ayrı ele almak gerekiyor. Tim Burton Batman'i aynen şimdiye kadar olan diğer Batman filmleri gibi orijinal hikayeye pek sadık kalmayıp kendine göre eğip büken hatta filmi adam edebilmek için sağlam kötü adamlara ve birçok ünlüye bel bağlayan filmlerdir. Örneğin orijinal hikayede Joker hiçbir zaman Bruce Wayne'in ailesini öldüren adam olarak lanse edilmemiştir. Bu insan Joe Chill isimli bir sokak serserisidir. Şimdiye kadar ki Batman uyarlamalarından farkı Burton'ın kendine özel bir dünya yaratmış olmasıdır. Bu filmin ise güzel tarafı Batman çizgi romanındaki asıl tema olan "suçlu-kahraman" diyalektiğini yakalayabilmiş olmasıdır.
Batman dünyasında Gotham City'nin yok olması pahasına irdelenen "Kahraman kahraman mıdır?, Suçlu mıknatısı mıdır?" sorusunu yakalamaya başlamıştır bu filmde Nolan. İç çelişkileri kimi zaman karanlık yönleri kimi zaman karamsarlığı, kendini zayıf hissetmesi ve acabaları ile güzel bir hikayeye ile içi dolu bir film sunmuştur. Dolayısı ile film için işte bir süper kahraman filmi sadece vurdu kırdı ve aksiyon filmi olarak ön yargılarla yaklaşmamak gerekiyor. Zaten sırf filmi o beklenti ile de izlerseniz büyük ihtimal hayal kırıklığı ile karşılaşırsınız. Bu filmi diğer Batman filmlerinden ayıran diğer bir önemli özellik te Batman'i "üstün güçleri olan süper kahraman" olarak göstermemesidir. Gerek dövüş becerisi, gerek kıyafeti, gerek Batmobile'i olsun, hepsi mantık süzgecinden geçirilmiş, günümüz dünyasına uyarlanmıştır. Kısacası an itibari ile de IMDB Top 250 listesinde yer alabilmekte zaten yeterli bir fikir verebilir sanırım.

17 Mayıs 2011 Salı

Duygular Aynı, Renkler Farklı, Başınız Sağ Olsun


"Duygular aynı, Renkler farklı, Başınız sağ olsun"

Futbol ortamının iyice kirlendiği şu günlerde olayın sebebi açısından değil de sonucunda yapılan eylem açısından içimizi ısıtan duyarlı bir hareket. Pankartı düşünenlerin, yapanların, tutanların hepsini ellerine ve yüreklerine sağlık.

Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yakınlarına ve Fenerbahçe camiasına da başsağlığı ve sabır diliyorum.

8 Mayıs 2011 Pazar

Yorumsuz Diyeceğim Ama


Bir cümle kurmadan da olmaz şimdi.
Herşeyi geçtim bu fotoğraf üzerine diyebileceğim tek cümle "Senin şu görüntünle teröristten tek farkın onun yeşilinin daha koyu olması"

Bakalım federasyon cesaret gösterip esaslı bir ceza verebilecek mi?

Euroleague 2012 Final Four’u İstanbul’da


Aslında THY'nin lige sponsor olmasından sonra olması beklenen gelişmelerden bir tanesiydi. Ben sonraki sezonlarda olabilir diye düşünüyordum ama daha resmen sıcağı sıcağı olması güzel oldu. Tam metni ile vermek gerekirse THY Euroleague’de 2012 Final Four’u İstanbul’da düzenlenecek. Avrupa Basketbolu'nun en önemli organizasyonlarından birinin yeniden ülkemizde yapılıyor olması sevindirici. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkürler.